Tuesday, May 3, 2016

USM 53rd Convocation


one of my fav picture with my baby

Alhamdulillah,

Finally... Master Of Education (English Language Education/ TESOL) dalam genggaman. Alahmdulillah... truly no words to describe the feelings inside. Cuma perasaan sangat-sangat bersyukur ke hadrat Yang Maha Esa kerana tanpa izinNya, apalah saja yang ada pada diri kita yang sungguh kerdil lagi tiada daya ini.

My convocation day took place at USM last saturday, 30th April 2016. I would say that it was one of the best days in my life and definitely the highlight of this year. Bukan senang belajar kan? yang melalui sahaja yang tahu apa rasanya. So, best wishes to those who are still struggling to get their degrees done, BE STRONG! Nak bagi nasihat pun i rasa you all lagi bijak to decide what's the best for yourself, kan!

Nak bercerita sakan sangat tentang my concocation day rasanya tak banyak nak cerita kat sini, gambar pun masih lagi diproses di kedai gambar. Yang dalam phone biasalah... banyak sangat. tak sempat nak go through semua pilih2 yang mana sesuai untuk dipamerkan.. cukuplah sekeping dua gambar di sini buat kenangan. :)

With my dear friend Hani. dan tangkap gamabq baru perasan baju sama color ;p

Luckily, ada jugak sahabat yang sama-sama berkonvo kali ni named Hani. we met on the first day of registration nak buat Master. Dari situ we became close together with a few more friends yang dah selamat konvo last November 2015. So, ours is more like a small convo which majority of the graduates received their Masters dan PhD during this convocation. So, a bit personal and definitely more excitement kot, sebab  yang paling ramai adalah penerima ijazah tinggi. So, #teamkonvokecil memang best! Dan.. konvo ada anak lagi bermana tau... heheh...

picture credit: USM Official
As of now, patiently waiting for my on stage picture to  be ready and delivered to my doorstep. harap tak lah pelik sangat muka i atas pentas tu.. huhu.. ONE TIP to take a proper looking picture while recieving your scroll, SAY "THANKS" or "TERIMA KASIH" instead of "THANK YOU" just to make sure your mouth doesn't look funnehh...




























4 comments:

Ainul Mustafa said...

tahniah

NoRr said...

terima kasih Ainul ;)

Fatimah Al-Attas said...

Congratulations!! :)

NoRr said...

Alhamdulillah... Thank You