Thursday, February 24, 2011

husband & wife having trouble - ALREADY?

i think i need a make over or something. my wordrobe also...since getting married, i have changed. i mean MY BODY changed. i'm still the sweet & bubbly person as always (poyo). seriously, i looked at the mirror yesterday and i was so frustrated looking at myself. i look sooo tired. i'm getting bigger too. i couldn't sqeeze myself into my favourite pants which i could easily fit in like 4 months ago...i found myself struggling to fit into the freaking jeans. OH MY GOD!

this morning, hubs complained in front of mirror too.

the scene: i was in the other room. just woke up & in front of the mirror checking myself. hubs came rushing into the room half (ehemm) naked.

hubs: macam badak!!
me: did u just call me badak?? ( pushing his arms)
hubs: bukan2... tengok nihh! sy dah rupa badak. dulu boleh lagi tangok cermin and perut tak sebuncit ni.
me: hmm... (no comments)
hubs: ni mesti sebab dok makan malam2 ni...dah la, lepas ni tak payah la masak apa dah. kita makan roti dah..
me: amboi, baru masak 3 malam berturut la boleh sebuncit ni...hari tu tak masak, tanya masak tak? konpius...
hubs: takpa2, kita jangan makan.kita makan megi & roti.
me: baru nak ajak keluar makan kat secret recipe mlm ni.
hubs: takpa2...kita makan kek sudah...

aiyakkkkkk!!

hmm, i think, my husband has no idea what a good diet means. as far as he concerns, the dinner that makes him buncit!!

as for myself, i gained weight straight after i miscarrige. i think it's a hormonal thing that i need to pay attention to. cos i don't eat much but i still gain some weight.

ohh, i wish i could turn back the time when i was slimmer. so, from now on, i pleadge to practice a healthy diets AGAIN! hopefully, hubs learns something along the way. hard to make him understand that it's not about rice or dinner that makes him buncit...he just eats a lot if it's homecook meals!! *sigh*

p.s. i love the pic above. i think i look cute.it helps to think that i could look cute all the time, just need some adjustments..ahahhaha...

5 comments:

Jan@Afzan said...

As salam norr.

Buat blogwalking tadi, tetiba jumpa blog u. Dan topiknya pula kena ngan Jan.. memang, serius selepas kawin, Jan&Husband pun having problems dengan my weight dan body.even Jan tidak ada masalah miscarriage atau apa2..Iyalah, serius memang lepas kawin, bnyk makan & makan kat luar.
So, marilah kita sama2 (still trying to) berdiet cara sihat...

ElyaElmo said...

dear...u baru miscarriage kan..
y dont u try premium beautiful..i heard ppl said ,it's work!!

NoRr said...

jan: hi jan, welcom to my humble blog. ;) ya la i pun setuju bila my friends kata after kawen senang nk gain weight.sbb hentam makan apa yg nak makan n teringin nk makan..some housewives, jenis bersemangat nk masak or tunjuk skills memasak kat hubs, so end up more weight jugak sbb dah masak mst makan. ckan nk tgk ja?hahahaa...okeh!! marilah kita bersama menguruskan badan danlemak2 di sana sini..;p


Elya:ya ka elya?i penah dengar jugak benda tu sebelum ni. i ada Elken punya lingerie but i malas nk pakai lepas2 kawen ni..my fren suruh start pakai balik takot jugak if x jaga menggelebeh pulak 1 hari nt..aiyakkkk!

Xora said...

suami saya pun naik mendadak lepas kawin sedangkan dia bukan jenis senang naik berat. sampai adik ipar saya kata "akak kasi abang makan apa sampai berjaya buncitkan abg?".. tapi mmg la Norr, saya rasa, kalau makan malam selepas 7pm, nasi lak tu, potensi mmg ada nak naik.. lihat la diriku~~ *lempang diri sendiri.

NoRr said...

xora: ramai kata lepas kawen sng nk gain weight maybe sbb hormon masing dh berubah agaknya..hehe..tp suami2 mmg obvious perut merek jarak ke hadapan lepas kawen.hmm.buncit2 pun sexy kan xora?auuuuwww~